Rabu, 16 September 2015

Sudah Lebih Hari

Teks: Faridah Yusof

Bismillah.

Semalam, 15 September 2015 bersamaan 1 Zulhijjah sepatutnya hari jangkaan bersalin. Namun, belum ada sebarang tanda saya akan bersalin.

Alhamdulillah.

Saya yakin dengan perancangan dan ketentuan Allah.

Oleh kerana saya belum bersalin, jadi pagi ini saya berpeluang menghadiri Program Baiti Jannati yang sememangnya saya teringin mahu hadir. Saya mahu mendengar secara lansung ceramah dari ustazah kesayangan ramai, Ustazah Norhafizah Musa.

Lewat malam 15 September , saya menghantar pesanan ringkas melalui Whatsapp kepada salah seorang AJK penganjur untuk bertanya sekiranya saya boleh datang mendaftar secara 'walk in' ke program tersebut. Alhamdulillah. boleh katanya. Walaupun peserta yang mendaftar sudah mencapai 800 orang, namun pihak penganjur masih membuka peluang bagi mereka yang berminat untuk hadir. Mereka memaklumkan cuma dapat duduk di lantai beralaskan tikar.

Alhamdulillah. Suami menghantar saya ke tempat program. Ramai dan penuh dewan. Pada awalnya saya duduk di lantai beralaskan tikar. Namun, sebelum ceramah Ustazah bermula, ada beberapa kerusi kosong berdekatan tempat saya duduk.

InsyaAllah, nanti saya kongsikan catatan saya dari ceramah Ustazah Norhafizah. Memang sangat menarik apa yang Ustazah sampaikan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...